Yoga tijdens de vakantie

Deze vakantietijd is uitmate geschikt voor bezinning, bespiegeling, verdieping. Er moet weinig, veel kan en de tijdsdruk is er nauwelijks, of die moest komen van onze honden, van wie de biologische klok vanzelf aangeeft wanneer het weer tijd is voor de volgende inname of uitgifte. Een stapel boeken mee, uiteraard mijn I-Pad, met daarop muziek, …

Deze vakantietijd is uitmate geschikt voor bezinning, bespiegeling, verdieping. Er moet weinig, veel kan en de tijdsdruk is er nauwelijks, of die moest komen van onze honden, van wie de biologische klok vanzelf aangeeft wanneer het weer tijd is voor de volgende inname of uitgifte.

Een stapel boeken mee, uiteraard mijn I-Pad, met daarop muziek, waaronder vele mantra’s. En een App, zo een waarmee je scherm verandert in het toetsenbord van een harmonium. Dan kan ik de mij aansprekende mantra’s oefenen. Plus ik heb de gebruiksaanwijzing bij me van het nieuwe programma waarmee de website draait. Of eigenlijk: de website staat stil en ik draai. Het duizelt me van de mij onbekende termen, van de als vanzelfsprekend aangenomen voorkennis en de houding van dat kind dat de was kan doen. Mijn uitdaging in deze vakantie is de taal van de website beter te leren.

Dit stukje is mijn eerste proeve van bekwaamheid. Ik heb ‘ontdekt’ wat met vette koeienletters in de niet meegeleverde handleiding stond, dat deze programmataal zich goed leent voor blogs en nieuwsberichten. Nu hou ik er altijd al van om nieuwsberichten rond te tetteren, al is die eigenschap op zichzelf niet echt yogisch. Het fijne van deze communicatiemogelijkheid is dat het de kans biedt om berichten te plaatsen, pardon: te posten, waarna mensen er op kunnen reageren. Ik zou wetenswaardigheden vanuit de lessen, de lesopzet, etc. kunnen communiceren. Inderdaad, dat doe ik al, via Facebook. Maar laat ik nou gruwelijk de pest hebben gekregen aan dat medium vanwege de manipulatie van ons aller privacy.

Die stukje moet je dan ook zien als een eerste poging om iets toe te voegen aan de kwaliteit van de website en van de lessen van Ganesha Almere. Een eerste poging, take five, omdat allerlei eerdere versies en pogingen verloren gingen, omdat I-Pad en andere leveranciers niet echt samenwerken en tussentijds veranderen van programma dan ook niet goed mogelijk is. Maar de aanhouder wint. Het is net yoga.

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts