Vollemaansmeditatie in een groep

vollemaanwebMeditatie hoort bij yoga, als een boom in het bos. De yogaoefeningen zijn een voorbereiding op, een aanloop naar meditatie.
Rondom de periode van volle maan is er een stiltemeditatie, die om 21.00 uur begint. De exacte datum wordt berekend door astrologen en wordt vermeld op onze site, onder data vollemaansmeditatie. Vanwege de coronacrisis is er voorlopig geen centrale, bij Ganesha Almere aangeboden meditatiebijeenkomst. Maar iedereen is van harte uitgenodigd om dit thuis, op eigen gelegenheid te doen.

In de periode van volle maan is het feitelijk het zonlicht dat we zien, wat weerkaatst wordt door de maan. Het is ‘De Nacht van de Leraar’, waarin de Leraar, de zon, zijn volle licht laat vallen op de Leerling, de maan. Die het Licht weer aan ons doorgeeft. Die periode is er sprake van een bijzondere kosmische energie, wat maakt dat het dan extra goed mediteren is.

Juist een meditatie in een groep maakt dat de stilte dan extra voelbaar en stimulerend is. De kracht van de gedachten en de energie verbindt zich met die van de ander. De meditatie versterkt de meditatie van de ander. Je maakt een krachtig energieveld en richt je allemaal op hetzelfde: Vrede. Op dat wat in jou Vrede oproept. Dat kan voor ieder wat anders zijn, maar de uitkomst is hetzelfde: een diepe rust en vredigheid. Een energie die je na afloop van de meditatie mee naar huis neemt en daar verder doorgeeft.

De vollemaansmeditatie wordt niet alleen in Almere uitgevoerd. Op hetzelfde tijdstip wordt er op tientallen plaatsen in Europa en Afrika gemediteerd door andere mensen. In een groep en individueel. Het initiatief daarvoor is jaren terug genomen door Swami Veda Bharati, een inspirerende yogi die leefde in Rishikesh, India. Ik heb deze Swami mogen ontmoeten tijdens mijn verblijf in zijn ashram in december 2006/januari 2007. Deze vollemaansmeditatie is één van de dingen die Swami Veda heeft achtergelaten.

Proefles? Altijd mogelijk op zondagavond en vrijdagavond. Of op afspraak.