Raya Yogalessen

Elke zondag-, maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond worden er Raja Yogalessen voor volwassenen gegeven.

Er worden geen eisen gesteld aan de instroom, deelnemers variëren in leeftijd van 18 tot 90 jaar. Mannen, vrouwen, jong, oud, met een goede gezondheid, met gezondheidsklachten, met een strak lichaam, met overgewicht; alle soorten van mogelijkheden en beperkingen komen voor. Soms komen deelnemers op verwijzing van een manueel of fysiotherapeut, van een psycholoog. Het is dan ook heel simpel: iedereen bepaalt zijn eigen grens.

Het is in yoga juist de bedoeling om vanuit ontspanning te werken en niet vanuit kracht. De ademhaling neemt een belangrijke plaats in bij de oefeningen. Iedere groep telt maximaal 9 deelnemers, zodat er tussen de deelnemers minimaal 1.5 meter afstand kan zijn.. Ganesha Almere telt dus in totaal bijna 100 deelnemersplaatsen. De yogalessen worden gegeven door Frans Zwagemakers. Op dit moment zijn er nog verschillende vrije plaatsen beschikbaar.

Omdat er steeds meer belangstelling is voor aangepaste yoga is er ook een aparte groep ‘Yoga Light’ gevormd. Deze les wordt gegeven op vrijdagmiddag van 15.45 – 17.00 uur en is bedoeld voor iedereen die om wat voor reden of aandoening ook de gewone yoga-oefeningen te zwaar vindt. Zie voor meer info Yoga ‘light’

Lestijden en -dagen

De lessen Raja Yoga duren anderhalf uur:

  • De zondagavondgroep heeft les van 19.00 – 20.30 uur.
  • Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag zijn er lessen van 18.30 – 20.00 uur en van 20.15 – 21.45 uur.
  • Op donderdag is er een les van 20.30-22.00 uur.

Deelnemers worden verzocht niet eerder dan 5 tot 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Is er voor aanvang van uw les nog een andere les, kom dan a.u.b. niet te vroeg. Dat kan de deelnemers uit de voorgaande les storen. Er geldt een Coronaprotocol!

Bezetting van groepen

Let op: soms zijn alle beschikbare plaatsen in de verschillende groepen bezet. Ook kan het zijn dat er voor de lesgroep van eerste voorkeur een aantal andere mensen in de wachtrij staat, of dat er gewoonweg geen vacature komt. Je doet er dan ook goed aan om – zo mogelijk – meerdere lesdagen en lestijden als plaatsingsmogelijkheid op te geven. Ben je eenmaal geplaatst, dan kun je altijd aangeven dat je – bij een eerstkomende vrije plaats in de groep van je eerste voorkeur – wilt doorschuiven.

De eventuele wachtlijst van nieuwe aanmeldingen wordt opgesteld op volgorde van aanmelding, maar: oud-cursisten die terugkeren (bijvoorbeeld na zwangerschap) hebben voorrang boven de nieuwe aanmeldingen.

Aanmelden voor proeflessen

Het volgen van een vrijblijvende proefles is een vast onderdeel, voorafgaand aan de inschrijving als deelnemer. Pas ná de proefles kan definitief worden ingeschreven.

Proefles? Altijd mogelijk op zondagavond en vrijdagavond. Of op afspraak.
Kijk direct naar de lesdata voor het afspreken van een proefles.

Wil je meer weten over de proeflessen? Neem contact op met Ganesha Almere.

Meditatie