Lesopzet Purity week 3-8 november 2013

Zuivering, inwendige, mentale zuivering, vraagt bewustzijn. Het heeft weinig zin om een reiniging te doen, als je niet beseft dat je leefgewoontes, je gedrag, je denken uitwerking hebben op het we vervuilen van je Zelf. Echt zuivering is dan ook een eindstuk, volgt op eerdere ities, die de weg voorbereiden naar het inzicht, waardoor zuivering …

Zuivering, inwendige, mentale zuivering, vraagt bewustzijn. Het heeft weinig zin om een reiniging te doen, als je niet beseft dat je leefgewoontes, je gedrag, je denken uitwerking hebben op het we vervuilen van je Zelf. Echt zuivering is dan ook een eindstuk, volgt op eerdere ities, die de weg voorbereiden naar het inzicht, waardoor zuivering haalbaar is.

1. Reinigende ademhaling

2. Concentratie op Purity

3. Yoga ademhaling

4. Rekken en strekken

De volgende oefeningen vormen samen de Yoga Capsule. Een serie oefeningen met twee Pranayamas, die samen een totaal pakket vormen. Als je deze serie ’s ochtends uitvoert, heb je je lichaam (en geest) op allerlei mogelijke manieren voorbereid op de komende dag, heb je de stijfheid van de nacht eruit gerekt en is je energie op niveau.

5. Tadasana (Palmboom)

6. Tiryaka Tadasana (Zwaaiende Palmboom) Flankstrekking

7. Kati Chakrasana (Staande wervelrotatie)

8. Surya Namaskara (Zonnegroet)

9. Naar binnen gerichte houding. Variant op Houding van het Opgerolde Blad.
Op de knieën in Vajrasana, Diamantzit, vingers op de schenen, duimen om de Achillespezen, billen op de hielen. Buig het hoofd naar beneden en plaats het voorhoofd op de grond. Aandacht op het voorhoofd, koppel je adem aan het voorhoofd door heel bewust via het voorhoofd, op de UITademing te ontladen.

10. Nadi Shadhana Pranayama. 11 rondes.

11. Bhramari Pranayama (Zoemende Bij)

12. Yoga Nidra (Kennis van de Slaap)

13. Meditatieve stilte.

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts