Lesopzet week 17-22 januari 2016

Bhagavad Gita VI, 7-8 Hij is geheel vervuld van de kennis en wijsheid van het Zelf, omdat hij de verstilde zinnen beheerst en het allerhoogste heeft bereikt. Een kluit aarde, een steen, een klomp goud, in zijn ogen is alles gelijk.' Thema: 'mijn geluk is een keuze, geworteld in stilte.' 1. Reinigende ademhaling 2. Concentratie …

Bhagavad Gita VI, 7-8

Hij is geheel vervuld van de kennis en wijsheid van het Zelf, omdat hij de verstilde zinnen beheerst en het allerhoogste heeft bereikt. Een kluit aarde, een steen, een klomp goud, in zijn ogen is alles gelijk.’

Thema: ‘mijn geluk is een keuze, geworteld in stilte.’

1. Reinigende ademhaling
2. Concentratie op het Thema: ‘mijn geluk is een keuze, geworteld in stilte.’
3. Yoga ademhaling
4. Druta Utakatasana (Dynamische energiehouding)
5. Utthita Hasta Padangusthasana (geheven hand naar grote teenhouding). Doel: deze houding gedurende 60 seconden aanhouden. Als je dat niet lukt dan werk je gedurende 60 seconden aan deze houding.gebuik evt een riem, opdat je de knieën niet overbelast.
6. Tiryaka Kati Chakrasana (Zwaaiende Middelrotatiehouding)
7. Ardha Ushtrasana (Halve Kameel). Knieën iets uiteen, vanuit Vajrasana. Op IN beide armen opstrekken op schouderniveau, op UIT met je linkerhand naar je rechterhiel en straks andersom. Strek de andere arm naar voren, op wenkbrauwniveau.
8. Variant op Ardha Ushtrasana. Adem andere volgorde, wat meer nadruk geeft of de buik, in plaats van de rug.
9. Vipareeta Karani asana (naar binnen gerichte houding. Lijkt op de Kaarshouding, alleen is nu het bovenlichaam in een hoek van 45 graden met de vloer, de kin drukt niet op de borst. Het lichaam steunt op schouders, nek en ellebogen. Benen zijn omhoog gestrekt, handen in de zij. Adem zo mogelijk in de Ujjayi ademhaling. Optimaal effect bij 3-5 minuten aanhouden in deze houding.
10. Bhujangasana (Cobra)
11. Supta Pawanmuktasana (Ontgasser)
12. Supta Vajrasana (slapende bliksemschicht). Niet doen bij hernia, knieproblemen.
13. Nadi Shodhana Pranayama
14. Yoga Nidra
15. Meditatieve stilte

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts