Lesopzet week 2-7 maart 2014 Satya

1. Reinigende ademhaling 2. Concentratie op Satya - niet liegen, geen onwaarheid. Waarheidslievend zijn. 3. Yoga ademhaling. Hoe eerlijk ben je? Niet alleen in je woorden (gesproken en geschreven), maar ook in je handelingen en je gebaren? Hoe eerlijk ben je in je gedachten? Ben je eerlijk naar jezelf? En wanneer is voor jou een …

1. Reinigende ademhaling

2. Concentratie op Satya – niet liegen, geen onwaarheid. Waarheidslievend zijn.

3. Yoga ademhaling. Hoe eerlijk ben je? Niet alleen in je woorden (gesproken en geschreven), maar ook in je handelingen en je gebaren? Hoe eerlijk ben je in je gedachten? Ben je eerlijk naar jezelf? En wanneer is voor jou een leugentje om bestwil acceptabel? Is het verkleinwoord ‘leugentje’ al een poging om het negatieve weg te poetsen, om het kleiner te maken? Spreek je ook de waarheid als dit een ander schade toebrengt?

4. Pawanmuktasana serie, nummer 1 (anti-reumatisch)

Dit is een serie aan kleine, eenvoudige bewegingen. Zittend uit te voeren, maar ook voor een deel liggend mogelijk. Het vraagt een uiterste concentratie op de beweging in dat ene specifieke deel van je lichaam. Het vraagt om observatie, waarneming: wat voel ik? Wat is het effect? is het mij gelukt om mijn concentratie vast te houden? Hoe werkt dit door op mijn gemoed, maakt het me rustig of juist onrustig?

De serie bestaat uit teenbuiging, voetbuiging, voetdraaiing, kniebuiging en -strekking, kniedraaiing, heuprotatie, halve vlinder, voetdraaiing,  vingerstrekking, polsbuiging- en strekking, polsrotatie, elleboogbuiging en -strekking, Schouderrotatie, nekstrekking en buiging, nekrotatie.

5. Nadi Shodhana Pranayama

6. Yoga Nidra met sankalpa

7. Meditatieve stilteonwaar

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts