Lesweek 14-19 juni 2015

Lesthema: 'Mijn handelen is als een offergave' Bhagavad Gita, IV, 32 'Al deze verschillende wijzen van offeren komen voort uit handelen en leiden de mens naar Brahman. Als je dit begrijpt zul je tot bevrijding komen.' Neem de tijd om iets voor een ander te doen. Doe het met liefde. Elke vorm van offeren heeft …

Lesthema: ‘Mijn handelen is als een offergave’onbaatzuchtig

Bhagavad Gita, IV, 32
‘Al deze verschillende wijzen van offeren komen voort uit handelen en leiden de mens naar Brahman. Als je dit begrijpt zul je tot bevrijding komen.’

Neem de tijd om iets voor een ander te doen. Doe het met liefde. Elke vorm van offeren heeft zijn eigen specifieke resultaat. Er bestaan net zoveel wijzen van offeren als dat er mensen zijn.

Kijk naar jouw kansen om iemand iets te geven. Dat is jouw kans om iemand lief te hebben. Geef onvoorwaardelijk, op het moment dat je die kans ziet.

1. Reinigende ademhaling
2. Concentratie op ‘Mijn handelen is als een offergave’
3. Yoga ademhaling

4. Vlinderen, statische Kati Chakrasana, opstrekken en achterover

5. Natarajasana (Houding van Heer Shiva)
eenbeenhouding, met een arm ontspannen omhoog, hand in Jnana Mudra, de andere hand naar achteren en pak de wreef van de voet vast. Als je op UIT de torso naar voren beweegt is dat een gebaar van geven, van aanbieden.

6. Surya Namaskara (De Zonnegroet)

7. Koormasana (Schildpadhouding)
zitten de op mat. Breng de armen langs de binnenkant onder de knieën door naar buiten en naar achteren. Strek de benen zo ver mogelijk en strek je rug naar voren, breng het voorhoofd naar de grond.

8. Bhu Namanasana (Zijwaartse draaiing)
Zit rechtop, met gestrekte benen. Linkerhand achter de linkerbil geplaatst, vingers naar achteren wijzend, rechterhand naast de linkerheup. Adem IN, gezicht recht naar voren, adem VAST en draai het bovenlichaam 90 graden naar links, licht steunend op de armen. Adem UIT en langzaam het voorhoofd naar de grond brengen, de rug zo recht mogelijk houden. Probeer de billen op de vloer te houden. Hou de adem VAST in de eindhouding, kom op IN weer terug omhoog. UIT en lichaam weer recht.
Dan de andere kant.
Herhaal vijf keer.

9. Ardha Matsyendrasana (Zittende torsi)

10. Ushtrasana (Kameelhouding)

12. Ujjayi Pranayama

13. Yoga Nidra (Kennis van de bewuste slaap)

14. Meditatieve stilte

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts