Lesweek 31 mei – 5 juni 2015

Lesthema: 'Ik ben onthecht van het resultaat van mijn handelingen' Bhagavad Gita, IV, 14-15 'Het handelen beïnvloedt Mij niet, omdat Ik niet verlang naar het resultaat ervan. Hij die deze eigenschap in Mij begrijpt, is ook vrij van de bindende aard van het handelen. De mensen uit vroeger tijden die deze vrijheid binnen het handelen …

Lesthema: ‘Ik ben onthecht van het resultaat van mijn handelingen’
image
Bhagavad Gita, IV, 14-15
‘Het handelen beïnvloedt Mij niet, omdat Ik niet verlang naar het resultaat ervan. Hij die deze eigenschap in Mij begrijpt, is ook vrij van de bindende aard van het handelen.

De mensen uit vroeger tijden die deze vrijheid binnen het handelen kenden en begrepen, onthielden zich niet van het handelen. Evenals deze grote wijzen moet ook jij blijven handelen.’

Reinigende ademhaling
Concentratie op ‘Ik ben onthecht van de resultaten van mijn handelen’
Yoga ademhaling

4. Rekken en strekken

5. Kruisloop

6. Bakarasana (Kraanvogel). Een éénbeenhouding. Het andere been gestrekt naar achteren, tot het evenwijdig aan de aarde is, op de UITademing. Het bovenlichaam, met de gestrekte armen in één rechte lijn, tezelfdertijd naar voren strekken, zodat het lichaam een streep vormt, haaks op het standbeen. Weer INademen en op de volgende UITademing de armen en het bovenlichaam verder naar de grond, breng de handen naar de voet van het standbeen. Het naar achteren gestrekte been blijft in dezelfde houding. Na enkele ademhalingen in de eindhouding op de INademing het bovenlichaam naar voren strekken, zodat er weer een streep gevormd wordt. In deze tussenpositie UITademen en op de volgende INademing het bovenlichaam opstrekken en weggestrekte been synchroon naar beneden.
Herhaal andere zijde.

7. Namaskarasana (Groetende houding) gehurkt, of op een stoel zittend.

8. Marjariasana (De Kathouding)

9. Raju Karshanasana (Touwklimmen)

10. Nauka Sanchalanasana (De Roeier)

11. Het rustbed van Shiva

12. Padadhirasana (Balancerende ademhaling)

13. Yoga Nidra (Kennis van de bewuste slaap)

14. Meditatieve stilte

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts